Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, topluma ahlaklı  ve vicdanlı sağlıklı bireylerin kazandırılmasında, yeni nesillere doğru bilgi ve değerlerin aşılanmasında annelerin çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Karakaş, anneler günü nedeniyle yayımladığı mesajında toplumun temel yapı taşı olan aile ortamında milli ve manevi değerlerle çocukları yetiştiren ve geleceğin sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlayan annelerin gününü kutladı.

Karakaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ahlaklı, vicdanlı ve sağlıklı bireylerin topluma kazandırılmasında adeta ilk öğretmen görevi gören annelerimiz aynı zamanda yeni nesillere doğru bilgi ve değerlerin aşılanmasında çok önemli bir görev ifa etmektedirler. Anneler, toplumların temel yapı taşı olan aile ortamında milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirerek geleceğimizin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesine de büyük katkı sunmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki aileyi bir arada tutan en önemli değer de anneler ve onların sevgisidir. Bu duygu ve düşüncelerle vatanın bölünmez bütünlüğü için evlatları ebediyete irtihal eden şehit annelerimiz başta olmak üzere modern Türkiye’nin inşasına yetiştirdikleri evlatları ile en temel katkıyı sunan kıymetli annelerimizin anneler gününü tebrik ediyor, tüm merhume annelerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

 

 

07 Mayıs 2021, Cuma 172 kez görüntülendi