Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, bir milleti tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekûn bir başkaldırı olan 19 Mayıs 1919’un sıradan bir tarih olmadığını belirtti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Karakaş, mesajında, 19 Mayıs 1919’un aynı hedef ve idealler etrafında toplanan bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen düşman işgaline karşı başlatmış olduğu bir varoluş mücadelesinin tarihinin yazıldığı gün olduğunu belirtti.

19 Mayıs 1919 tarihinin her türlü zorluğu,  iman ve sağlam irade ile yenen, Türkün gücünü tüm Dünya’ya tanıtmış bir milletin 102 yıl önce hürriyet ve istiklal meşalesini Samsun’da yaktığı gün olduğunu kaydeden Karakaş mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle, başta Üniversitemiz öğrencileri olmak üzere milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

18 Mayıs 2021, Salı 165 kez görüntülendi