Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği (İHH) iş birliğinde “İslami İlimler Rehberliğinde Günümüz Problemleri” konulu eğitim programına ilişkin protokol imzalandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler ve Afyon İHH Başkanı Ahmet Ertürk arasında imzalanan protokol gereği gelecek nesillere tefsir, hadis, fıkıh ve kelam konularında çevrim içi dersler verilecek.

Derslere yurtdışından da katılım var

Protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, zoom üzerinden verilen eğitimlere 290’ın üzerinde öğrencinin müracaat ettiğini ifade etti. Zeybek, “Tefsir, hadis, kelam ve fıkıh konuları üzerinden verilen dersler oldukça verimli geçiyor. Derslere sadece Afyonkarahisar ve ülkemizin çeşitli illerinden değil, yurt dışından da katılım var. Gençlerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi hususunda katkıda bulabilirsek, bahtiyar olacağız. Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir. Bu tür çalışmalara Afyonkarahisar Belediyesi olarak katkı sunmaya her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.

Üniversitelerin bir işlevi de sosyal sorumluluk projelerine destek

AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler ise üniversitelerin eğitim öğretime katkıda bulunmalarının yanında sosyal sorumluluk projelerine destek verme görevlerinin de olduğunu söyledi. Güler, “Belediyemiz ve İHH ile iş birliğinde yaptığımız bu proje beklediğimizden daha büyük ilgi gördü. Derslere katılan gençlerimiz başta olmak üzere Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Afyon İHH Dernek Başkanımız Ahmet Ertürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

Afyon İHH Derneği Başkanı Ahmet Ertürk de kamu yararına çalışmalar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ertürk, “Genç İHH’daki arkadaşlarımızla birlikte Bismillah diyerek ilk olarak Belediyemizin kapısını çaldık. Belediye Başkanımızdan ne zaman bu tür projeler konusunda destek istesek her zaman yanımızda oluyor. Gençlerimizdeki enerjiyi, sinerjiye dönüştürdük. Çok bereketli ve güzel bir çalışma oldu. Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başta olmak üzere Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

25 Mayıs 2021, Salı 230 kez görüntülendi