Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü ile Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen 7. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulu sona erdi.

16-19 Haziran 2021 tarihleri arasında çevrim içi platform üzerinden gerçekleştirilen ve TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında desteklenen 7. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulu süresince; 10 farklı üniversitede görev yapan, alanında uzman akademisyenler tarafından toplam 20 saat ders anlatıldı.

Etkinlik 16 Haziran 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen açış konuşmalarının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu tarafından anlatılan “Yenilenebilir Enerji Sistemlerinin Boyutlandırılması” isimli ders ile başladı ve 4 gün sürdü. Etkinliğe; Türkiye’nin birçok farklı üniversitesinde görev yapan araştırmacıların yanı sıra doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri katıldı. Etkinlik boyunca katılımcılara “Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal Enerji, Hidrojen Enerjisi, Depolama Teknikleri, Güneş Bacaları, Enerji Sistemlerinin Boyutlandırılması ve Optimizasyonu, Akıllı Elektrik Şebekeleri, Güneş Enerjisi Fizibilitesi, Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Gömülü Sistem Uygulamaları, Fotovoltaik Panellerin Elektrolüminesans Görüntülenmesi” gibi konuların yanı sıra, “Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Çeşitli Sinyal İşleme Uygulamaları” alanlarında dersler aktarıldı.

Bilim söyleşileri yapıldı

7.’si düzenlenen etkinlikte önceki etkinliklerden farklı olarak aralarında TÜBA ödüllü akademisyenlerin de bulunduğu 4 farklı akademisyen ders verdi. Ayrıca, etkinlik kapsamında 2 farklı bilim söyleşisi de düzenlendi. Bilim söyleşilerinde enerji konuları, AR-GE merkezlerinde görevli mühendislerin katılımı ile gerçekleştirildi. Bu kapsamda katılımcılara enerji sistemlerinde yenilikler ve trend ürünler anlatıldı ve sektörün geleceği tartışıldı. Etkinlik 19 Haziran 2021 tarihinde Düzenleme Kurulu Başkanı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’nun yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi. Kapanış konuşmasında Hocaoğlu, etkinliğin başarı ile tamamlanmasında emeği geçen etkinlik sekretaryasına, ders veren ve katkıda bulunan akademisyenlere ve katılımcılara, sonraki etkinliklerde yüz yüze görüşebilme temennisi ile teşekkür etti.

Etkinlik ile ilgili detaylı diğer bilgiler etkinliğin web adresinden (www.afyonenergy.com) temin edilebilir.

 

 

 

 

 

23 Haziran 2021, Çarşamba 165 kez görüntülendi