Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 15 Temmuz 2016’nın Türk milletinin şanlı geçmişi boyunca, vatan müdafaası ve millet olma şuuruyla, gözünü kırpmadan canını feda edecek bir teslimiyetle tarihte yer aldığı gerçeğinin tüm dünyaya ispatlanan bir gün olduğunu belirtti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında 15 Temmuz’da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşen milletin, halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Mesajında vatana, birlik ve beraberliğe yapılan hain darbe kalkışmasının, Türk milletinin kahramanca dik duruşu ve destansı direnişiyle bertaraf edildiğini ifade eden Karakaş, 15 Temmuz’un vesayet odaklarının karanlık oyunlarının bozulduğu ve yeniden dirilişin başladığı tarihi bir gün olduğunu belirtti.

Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Türk milletinin var olduğundan beri asla esir alınamayacağının 5 yıl önce tüm dünyaya ispatlandığı tarih olan 15 Temmuz 2016’nın beşinci yıldönümünde vatan, millet ve bayrak uğruna tankların ve silahların önüne geçerek şehadet şerbeti içen şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.”

14 Temmuz 2021, Çarşamba 393 kez görüntülendi