Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Prof. Dr. Mehmet Karakaş, bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye çıktığı günler olduğunu belirtti.

Karakaş, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında Kurban Bayramının güçlü, zayıf, fakir ve zengin demeden tüm Müslümanları buluşturarak bir araya getiren, dertlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı uhrevi bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

Mesajında Kurban Bayramının birlik ve beraberliğimizi pekiştiren günlerden biri olmasının yanında, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın önemini anlaşılabileceği günler olduğunu ifade eden Karakaş, şunları kaydetti:

“Müslümanlık şuurumuzu yenileyen, millet olma irademizi diri tutan, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günler olan dini bayramlarımız aynı zamanda güçlü, zayıf, fakir ve zengin demeden tüm Müslümanları buluşturarak bir araya getiren, dertlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı uhrevi zaman dilimleridir. Bu duygu ve düşüncelerle paylaşma ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı mübarek Kurban Bayramının üniversitemiz öğrencileri ve personeli başta olmak üzere ülkemize, tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim.”

19 Temmuz 2021, Pazartesi 176 kez görüntülendi