Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) geleneksel hale getirilen bayramlaşma töreni, Covid 19 tedbirleri kapsamında çevrim içi olarak düzenlendi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın düzenlediği bayramlaşma etkinliğine AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerinin yanı sıra AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.

Bayramlaşma sırasında yaptığı konuşmada tüm toplumlarda bayram gibi özel günler olduğunu ifade eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, bu özel günlerin toplumları ayakta tutan değerler arasında olduğunu kaydetti.

Toplumu ayakta tutmak değerleri yaşatmakla mümkün olur

Kurban Bayramının yardımlaşma ve yakınlaşma anlamına geldiğinin altını çizen Karakaş, şöyle konuştu:

“Afyonkarahisar deyimiyle yılına kedersiz erişiriz hep birlikte inşallah. Bayramlar kaynaşmanın, kucaklaşmanın, birliktelik duygusunun ve ruhunun güçlendiği günlerdir. Tüm toplumlarda bayramlar, bu tür müstesna günler vardır. Bu müstesna günlerin bayram gibi kutlanmasına toplumlar özen gösterir. Zaman zaman bu tür değerlerimize saldırılar olduğunu görüyoruz. Gençlerimiz de belli etkilerle buna katılabiliyorlar. Ama bir toplumu ayakta tutan belirli değerler vardır. Bayramlar da bunların en güçlü olanlarındandır. Bu tür günler kavganın, gürültünün bir tarafa bırakıldığı, hatta küslerin barıştırıldığı, küskünlüklerin ortadan kaldırıldığı ve hoşgörü ikliminin egemen olduğu günlerdir. Kaynaşmanın yaşandığı bu günlerde, bu iklimi korumak gerekir. Çünkü toplum olmak böyle bir şeydir. Toplumu ayakta tutmak, geleceğe taşımak belirli değerlerle gerçekleşir. Bu değerlerimize de sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekir. Genç nesillere de bunun önemini bizzat yaşayarak ve göstererek anlatmamız gerekir. Tüm toplumlarda buna benzer günler tahsis edilmiştir. Bizim de Müslüman dünyada, İslam medeniyetinde iki önemli bayramımız var. Bayramlara atfedilen anlamları da hepimiz biliyoruz. Kurban yakınlaşmak demektir. Kurban bayramının adı kaynaşmayı, hoşgörü iklimini ifade ediyor”.

Pandeminin etkisinin henüz kalkmadığına değinen Rektör Karakaş, bayram sevincini rehavete kapılmadan ve tedbiri elden bırakmadan yaşamak gerektiğine de dikkat çekti. Bayramlaşma, katılımcıların kısa bayram temennilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

26 Temmuz 2021, Pazartesi 542 kez görüntülendi