Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek olan “İlk Dersimiz Fidan Olacak” kampanyasının işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 2021-2022 akademik yılının ilk dersinde öğrencilere fidan dikimi ile ilgili bilgiler verilerek, son dönemde yaşanan orman yangınları konusunda duyarlılığın artırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile Orman İşletme Müdürü Mustafa Gökhan Us katıldı.

Törende ilk sözü alan Zeybek, Türkiye’yi zor duruma düşürmek için çeşitli illerde, aynı anda orman yangınları çıkarıldığını belirtti. Afyonkarahisar’daki beş kurumun iş birliğiyle, yanan ormanların yerine ağaçlandırma kampanyası başlattıklarını dile getiren Zeybek şöyle konuştu:

“Ülkemizin geleceğini karartmaya çalışanlara karşılık yemyeşil bir Türkiye için fidan bağışlıyoruz. Belediyemiz öncülüğünde AKÜ, AFSÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde başlattığımız kampanyada, Afyonkarahisar’daki bütün okullarda 2021-2022 eğitim öğretim yılındaki ilk ders fidan dikimi olacak. Ayrıca ülkemizin geleceği için fidan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız bağışları için Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlattığı ‘Ülkemiz için bir nefes olsun’ kampanyasını tercih edebilirler. Ülkemize bu hainliği yapanların üstesinden el birliğiyle geleceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

 “Tuz basmak yerine çare olmalıyız”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise ormanları yeniden yeşertmek için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Karakaş, Türkiye’nin orman yangınlarında da bir terörle mücadele verdiğini kaydetti. Karakaş şunları ifade etti:

“Ülkemiz, terörle mücadele ederken diğer taraftan da ormanlarımızı, floramızı adeta yok etmeyi amaçlayan başka bir terörle de mücadele ediyor. Bunu ulusal bir sorumluluk ve duyarlılık olarak değerlendirerek burada bulunuyoruz. Çünkü uluslar, milletler üzüntülerini paylaştıkça azaltırlar, sevinçlerini de paylaştıkça çoğaltırlar. Biz bu duruma tuz basma yerine çare olmayı hedeflemeliyiz. Millet olarak, kurumlar olarak ayrıca vatandaş olarak da sorumluluğumuz bu olmalı. Bu büyük afet karşısında yapabileceklerimizin arayışı içinde olmalıyız. Bu bağlamda Belediye Başkanımızın öncülüğünde başlatılan bu kampanyanın çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Yok olan akciğerlerimizi yeniden inşa edebilmek, ormanlarımızı yeniden yeşertebilmek adına bu kampanyaya biz de üniversite olarak canıgönülden katılıyoruz.”

Konuşmaların ardından kampanyanın protokolü imzalandı.

03 Ağustos 2021, Salı 388 kez görüntülendi