Türk Ulusal Ajansı, Erasmus+ Yükseköğretim Programı 2021 Dönemi, Avrupa ülkeleri arasında yapılacak olan öğrenci ve personel hareketliliği proje başvuru sonuçlarını açıkladı. Buna göre Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 2021 yılı projesi için 230 bin 450 Avro hibe almaya hak kazandı. AKÜ aldığı hibe miktarı açısından Türkiye’de Erasmus ofisi bulunan 194 üniversite içerisinde 29. sırada yer aldı. AKÜ’ye verilen Erasmus+ hibeleri ile daha fazla öğrenci ve personel, değişim programları kapsamında Avrupa’ya gidebilecek.

AKÜ, Türkiye’nin staj konsorsiyum bütçesi en yüksek üniversitesi oldu

AKÜ Erasmus+ hareketlilikleri kapsamında ayrıca 4 farklı staj konsorsiyumu proje başvurusuna imza atarak toplamda, 144 bin 250 Avro ek hibe almaya da hak kazandı. Verilen bu konsorsiyum bütçesi ile AKÜ Türkiye’deki üniversiteler içerisinde staj konsorsiyumu bütçesine sahip üniversiteler arasında 1. sıraya yükselmeyi başardı. Elde edilen hibelerle AKÜ, öğrenci ve personeline daha çok yurtdışı tecrübesi sunma fırsatına sahip olacak.

09 Eylül 2021, Perşembe 546 kez görüntülendi