Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) güvenlik görevlilerine, Terör Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından “Terörle Mücadele Eğitimi” verildi.

Eğitimin sabah oturumuna AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Genel Sekreter İhsan Ceran,  İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit ile güvenlik görevlileri ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli katıldı.

Eğitim öncesi açış konuşması yapan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak verilen eğitim hizmetinden hem iç hem de dış paydaşların yararlandığını söyledi. Özdemir, “İç paydaşlarımız olan akademik ve idari personelimiz ve diğer çalışma arkadaşlarımız ile birlikte bu eğitim hizmetinden öğrencilerimiz faydalanıyor. Yaklaşık 35 bin civarında öğrencimiz var. Öğrencilerimiz çoğu zaman ilk olarak güvenlik görevlileri ile muhatap oluyor. Daha sonra, ikinci ya da üçüncü kademeye ihtiyaç duyduklarında bizimle karşılaşmış oluyorlar” diye konuştu.

Öğrenciler afişlerle bilgilendirilecek

Öğrencileri bilgilendirmek için Covid-19 tedbirlerini içeren afişlerin fakülte girişlerine asılacağını belirten Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Fakültelerin girişlerine afiş koyacağız. Öğrencilerimizden birini pozitif olarak gördüğümüzde yapacağımız şey nezaketimizi bozmadan arkadaşımızı içeriye almamak olacak. Karantinayı delmenin 3 bin 150 lira cezası var. Bu tedbirleri biz, öğrencilerle paylaşacağız. Pozitif bir kişi ile karşılaştığınızda nezaketinizi bozmadan, üniversitemizi temsil ettiğinizi unutmadan davranmanızı bekliyoruz. Kapıya gelen öğrenci, karşısındakinin kim olduğuna bakmadan, sizin davranışlarınızı üniversitenin davranışları olarak düşünür. Dolayısıyla sizin yaptığınız davranışlar üniversitenin davranışları olarak kabul edilir. Güvenlik görevlileri olarak sizden beklentilerimiz var. Kapıya gelen çocuklar, bizim çocuğumuz, sizin de kardeşleriniz. Onlar ülkemizin geleceği.”

Açış konuşmasının ardından Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından, AKÜ güvenlik görevlilerine “Terörle Mücadele Eğitimi” kapsamında terör saldırılarının hedefleri, eylem tarzları ve hazırlıkları, terör örgütü mensuplarının ve saldırılarının belirtileri, terör örgütlerinin elaman kazanma yöntemleri ve terör saldırılarını önleme yöntemleri anlatıldı.

Öğleden sonra gerçekleşen eğitimde ise AKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hatipoğlu tarafından güvenlik görevlilerine  “İletişim” eğitimi verildi.

Eğitim sonunda Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeline, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

16 Eylül 2021, Perşembe 393 kez görüntülendi