Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğünü ve AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okullarını ziyaret etti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın OSB ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Bekir  Yeşilay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Mutluer, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir yer aldı.

Gerçekleşen ziyarette Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile ilan edilen Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Ek alanı ve bu alana yapılması planlanan Teknopark binası ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, sürecin en kısa sürede başlatılması kararı alındığı belirtildi. Ziyarette, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilerek güçlendirilmesi başta olmak üzere, kurumsal ilişkilerin daha iyi noktalara ulaştırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Karakaş, OSB ziyaretinin ardından Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ile birlikte AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okullarını ziyaret etti.

ARTUK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, Palalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı İsmail Palalı, Okul Müdürü İbrahim Çakal ve Genel Koordinatör Bülent Kılıç da ziyarette yer aldı.

Gerçekleşen ziyarette üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi konularının yanı sıra,  eğitim ve öğretim alanında yaşanılan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Karakaş, AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okullarının atölye ve sınıflarını gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sektörden oluşacak Danışma Kurulu oluşturulacak

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Karakaş, üniversite sanayi-iş birliği kapsamında ziyaretlerinin devam ettiğini belirtti. Senato kararı ile üniversite-sanayi iş birliği yönergesi çıkardıklarını söyleyen Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir yürütme kurulu oluşturduk, bir de danışma kurulu oluşturacağız. Danışma kurulu üyeleri farklı farklı sektörlerden olacak. Üniversitede ortaya çıkan bilgiyi, yenilikleri inovasyonu sanayiye yaymak istiyoruz. Sanayinin imkanlarından da akademisyenlerimiz faydalansın istiyoruz. Bu doğrultuda gayretlerimiz, çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu anlamda Artuk Aviation’un gelişim sürecini biz hem yakinen hem de basından izledik. Hızlı bir gelişme oldu. Burada gerçekleşen yatırım ve üretimin, Afyonkarahisar’ımız adına gurur verici bir gelişme olduğunu gördük. Bu anlamda tebrik ediyoruz. Bunun daha da büyümesini arzuluyoruz. Bu doğrultuda üniversite ile birlikte neler yapılabilir, çalışmalarımızı nasıl devam ettirebiliriz diye zaman zaman konuşuyoruz. Projeler geliştiriyoruz. Bunun takipçisi ve destekçisiyiz. Ben hem teknoloji alanındaki, hem de eğitim alanındaki yatırımlarından dolayı Artuk Aviation ve diğer ortaklarını tebrik ediyorum. Başarılarının da artarak devam etmesini temenni ediyorum. Çok daha güzel işlere imza atılacağının izlerini burada görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

OSB Bölgesine Teknopark alanı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Organize Sanayi Bölgesine Teknopark alanı inşa edileceğini ifade eden Karakaş, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Karakaş, “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir Teknopark alanı yapılacak. Burada sadece ofisler olmayacak. Burası, aynı zamanda atölyelerin de olduğu bir Teknopark alanı olacak. Dolayısıyla bu çalışmalarımızı her boyutta sürdürmeye devam ediyoruz. Sadece ‘üniversite-sanayi iş birliği yönergesini oluşturduk, kurulunu kurduk’ yetmiyor. Bizim sahada olmamız gerekiyor. Bizatihi, muhataplarımızla bu konuda bir etkileşim içine girmemiz gerekiyor. Bu etkileşimi pandemi koşulları biraz zayıflatmıştı. Biz tekrar hızlandırdık, ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bu konuda hem akademisyenlerin hem de sektörün sahip olduğu bazı engeller var. Bunları birlikte aşmak için gayret ediyoruz. Akademisyenlerin ve sektörün beklentileri biraz farklı. Bu beklentileri ortak noktada buluşturmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hocalarımız bizim için büyük şans”

ARTUK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk ise, orta yüksek teknolojili bir yatırım yapıldığı zaman öğretim üyelerine ve üniversiteye ihtiyaç olduğunu söyledi. Artuk, “Bu konuda gerek Rektör Hocamız, gerek Teknopark Genel Müdürümüz bize üniversitenin kapılarını sonuna kadar açtı. Belki de uzun sürede aşacağımız akademik sıkıntıyı çok hızlı bir şekilde çözdük. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında hocalarımızın verdiği desteğe çok teşekkür ediyorum. Şehirlerin ve sanayinin gelişmişliği, üniversitenin bu alanlarla olan mesaisi ile yükseliyor. Bu konuda hocalarımız bizim için büyük şans.  Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

17 Eylül 2021, Cuma 324 kez görüntülendi