Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 3 takımla katıldığı ve 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmalarından 2 mansiyon ödülü ile dönmeyi başardı.

13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Bursa’da yapılan TEKNOFEST yarışmalarında 140 farklı takım yer aldı. AKÜ adına yarışan Zafer takımı sabit kanat kategorisinde ilk 10’a girerek, mansiyon ödülü almaya hak kazandı. “Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışmasında ise “AKUFLYTECH” ve “K.A.O.S.” takımları yarıştı. Toplamda 67 takımın mücadele ettiği yarışmalarda “AKUFLYTECH” takımı ise ilk 10’a girerek, “Mansiyon Performans Birincilik Ödülü”nü almaya hak kazandı.

 “Kazanılan başarılar ülke adına değerli”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, teknoloji alanında kazanılan başarıların, yalnızca üniversite ve Afyonkarahisar için değil, aynı zamanda tüm ülke için çok değerli olduğunu söyledi. Karakaş yaptığı açıklamada, AKÜ takımlarının bu tip yarışmalara 2 yıldır katıldığını belirterek yönetim olarak bu çalışmaları çok önemli bulduklarının altını çizdi. Karakaş şunları belirtti:

“AKÜ olarak bizleri ulusal yarışmalarda temsil eden takımlarımız için önceki yıllarda yemekhane mutfağı olarak kullanılan, atıl durumdaki alanı kısa sürede bir atölyeye dönüştürdük ve öğrencilerimizin ihtiyacı olan teçhizatı temin ederek kullanımınlarına sunduk. Ayrıca kendi öğrencilerimiz için hazırladığımız atölyelerimizi lise öğrencilerine de açtık. Destek verdiğimiz lise öğrencileri, liselerarası yarışmalardan Türkiye birincisi olarak döndü. Üniversitemiz adına da geçen yıl elektromobil alanında, İHA alanında ve orta irtifa roket alanında birer takımımız yarışmalara katılmıştı. Bu yıl ise elektromobil alanında AKÜMOBİL ve GÖKBÖRÜ takımlarımız ilk 56 takım arasına girerek yarış pistine davet edildi. “FRİG VEGA” isimli araç ile AKÜMOBİL takımımız yarışmaya başvuru yapan 227 takım arasında yarışmayı 15. olarak tamamladı ve “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik” ödülüne layık görüldü. İHA alanında ise ZAFER, K.A.O.S.  ve AKUFLYTECH takımlarımız yarışmalara katıldı, ZAFER  ve AKUFLYTECH takımlarımız mansiyon ödülü ile döndüler. Kirkor Divarcı Roket Takımımız ise yüksek irtifa yarışlarına hazırlanırken yaşadıkları talihsizlik nedeniyle bu yıl yarışlara katılamadı. Bu yıl yine destek verdiğimiz lise öğrencileri de liselerarası yarışmalardan Türkiye ikincisi olarak döndü. Öğrencilerimizin ve hocalarımızın çalışmaları ve başarıları ile gurur duyuyoruz. Bu başarılarda takımlarımızdan desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek’e, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfına ve vakıf aracılığıyla ya da diğer şekilde takımlara destek olan Afyonkarahisar Belediyesi, AFJET, Sandıklı Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Afyonkarahisar Şube yönetimine, Özel Aral Teknik Kolejine, Evenos yangın güvenlik sistemlerine de teşekkür ediyoruz.”

TEKNOFEST İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmaları hakkında

AKÜ TEKNOFEST İHA yarışmalarının sonuncusuna 3 takım ile katıldı. TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalar ile yetenekli gençlerin İnsansız Hava Araçları teknolojileri ile tanışması ve konuyla ilgili araştırma ve çalışmalar yapması hedefleniyor. İHA’lar alanında yaşanan gelişmeleri izlemek ve teknik deneyim kazanmak açısından bu yarışmalar ülke çapında büyük önem taşıyor. TEKNOFEST 2021’de lise ve üniversite öğrencileri ile mezunları yarıştı.

20 Eylül 2021, Pazartesi 665 kez görüntülendi