Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Zafer Teknopark iş birliği ile düzenlenen Mühendislik Alanında TÜBİTAK 1001 AR-GE Projesi Hazırlama Eğitimi Programı başladı. Doktora yeterliliğini geçen ve doktorasını tamamlamış tüm araştırmacıların katılabildiği eğitim online platformda 20-22 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Nitelikli AR-GE Projesi Nedir, Nasıl Yazılır Anlatıldı

AKÜ hariç 33 farklı üniversiteden 64 katılımcıyla yapılan eğitimin açış konuşmasını AKÜ TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu yaptı. Uygunoğlu yaptığı konuşmada “Teknoloji Transfer Ofisi içindeki faaliyetlerimizden birisi de proje yazma, tanıtım-organizasyon eğitimleri gibi faaliyetleri yürütmek. Bu kapsamda da biz TÜBİTAK destekli olarak, mühendislik alanında ar-ge projesi yazımı ile ilgili eğitimler veriyoruz. Bu bizim yedinci eğitimimiz. Bu eğitimleri sürekli olarak vermeye devam ediyoruz. Buradaki hocalarımız oldukça nitelikli hocalar. Hepsinin kendi yürüttüğü, tamamladığı en az 1001 seviyesinde projeler var. Zaten bu eğitimi verebilmeniz için öncesinde mutlaka bir 1001 projesi yürütmüş olmanız gerekiyor. Eğitimin bazı şartları var. Mühendislik alanında proje hazırlama eğitiminde iki gün teorik eğitim vereceğiz, bir gün de uygulama yapacağız. Pandemi öncesinde bu eğitimleri yüz yüze gerçekleştiriyorduk. Ancak pandemi yüzünden bu eğitimi online ortamda yapmak zorunda kaldık” dedi.

Eğitimin teorik bilgilendirme kısmında katılımcılara AR-GE projesinin kapsamı anlatılacak. İstatiksel veriler, patentler, TÜBİTAK projeleri ve desteklenme oranları ile de kapsamlı bilgi verilecek eğitimin son günü uygulamaya ayrılacak.

Program, online platform üzerinden 20-22 Eylül 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak devam edecek.

20 Eylül 2021, Pazartesi 309 kez görüntülendi