Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2021-2022 akademik yılının başlangıcında Ahmet Necdet Sezer (ANS) kampüsünün girişinde Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından öğrencilere meşhur Afyonkarahisar lokumu ve çorba ikram edildi.

Karakaş, etkinlikle ilgili olarak “2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemini bugün başlatıyoruz. 1,5 yıl aradan sonra öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu ilk günde belediyemiz bir jest yaptı. Öğrencilerimizi Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile birlikte lokum ve çorba ile karşılıyoruz. Bu jestinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının da hayırlı ve verimli olmasını diliyorum” dedi. Karakaş, yapılan uygulamanın kentin öğrenciye verdiği değeri de gösterdiğini belirterek, “Ayrıca Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan bir uygulama ile öğrencilere belirli hizmetlerden indirim sağlayacak olan Kale Kart sistemine geçildi. İkametini Afyonkarahisar’a alan öğrencilerimize Afyonkarahisar Belediyesinin bazı hizmetlerinden belirli oranda indirimler yapılacak. Bu uygulamanın tanıtımı açısından da önemli bir etkinlik oldu” diye konuştu.

Kale Kart ile öğrenciler indirimli hizmet alacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise  belediye olarak AKÜ’ye her zaman destek olduklarını ve olacaklarını ifade etti. Zeybek, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak eğitim öğretime destek verdiğimiz gibi Mehmet hocamız ile birlikte üniversitemizin yanında olduğumuzu ve yapılması gereken ne ise yardımcı olabileceğimizi bir kez daha burada ifade ediyorum” dedi. Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesinin “Kale Kart” uygulaması hakkında da bilgi vererek ikametgahlarını Afyonkarahisar’a taşıyan öğrencilere bazı belediye hizmetlerinin indirimli olarak verileceğini dile getirdi. Zeybek, Kale Kart ile ilgili indirim uygulamasının genişlemesinin olası olduğunu belirterek, “Kale Kart uygulamasında inşallah sınırları biraz daha genişleteceğiz çünkü esnaflardan da projeye dahil olma talepleri geliyor. Bunun da duyurusunu yapacağız ve öğrencilere yapılacak indirime katılım olacak. Öğrencilerimizin esnaflarımızdan yaptıkları alışverişlerde de bu kart ile belirli bir oranda indirim uygulanacak. İnşallah öğrencilerimizi rahat ettirmek ve şehrimizi en iyi biçimde tanıtmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” diye konuştu.

Çorba ve lokum ikramının ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.

İkram etkinliğine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran katıldı.

Çorba İkramı Değirmen Kafe Önünde devam etti

Yeni akademik yılın ilk günü olması nedeniyle AKÜ Rektörlüğü de Değirmen Kafe önünde öğrencilere 11.30 -13.00 saatleri arasında çorba ikramında bulundu. AKÜ Rektörlüğünün çorba ikramı 8 Ekim 2021 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Yeni akademik yılın başlaması nedeniyle STK Platformu tarafından ANS Kampüsü girişine kurulan çadırda ise öğrencilere 3 gün boyunca katmer ve ayran ikramı yapılacak.

27 Eylül 2021, Pazartesi 376 kez görüntülendi