Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; fikir, siyaset ve askeri dehası ile adını dünya tarihine yazdırmış, kahraman Türk milleti ile birlikte yeni bir devlet kurarak bu yolda dost-düşman tüm milletlerin takdirini kazanmış büyük bir asker ve devlet adamı olduğunu bildirdi.

Karakaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Afyon Kocatepe Üniversitesi, Cumhuriyet sayesinde fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmekte ve Türkiye’yi Cumhuriyetin ilanının birinci asrı olan 2023 yılı hedeflerine taşırken, idealleri ve azmiyle daha fazla çalışmaya ve üretmeye devam etmekte ve bu kapsamda bilimin açtığı yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Hayatını milletine adamış bu eşsiz devlet adamının hedeflediği, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolculuğunda, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, hayata rehber olma gayretini sürdüren Afyon Kocatepe Üniversitesi, üzerine düşen sorumluluklarının bilinciyle üretmeye devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 83. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun şahsında Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

09 Kasım 2021, Salı 209 kez görüntülendi