Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, engelli vatandaşların topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık’ın, engelli olarak tanımlanan bireylerin haklarına dikkat çekilmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Karakaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında vücut olarak her sağlam bireyin, bir engelli adayı olduğunu belirterek; engelleri ortadan kaldırmanın, engellilerle ilgili bakış açısını değiştirmenin, engelli vatandaşları toplumda ve hayatın her alanında görmek için engelli olmanın gerekmediğini belirterek, bunun millet ve devlet olarak hem insani görev hem de sorumluluk olduğunu kaydetti.

Karakaş mesajında AKÜ olarak çevreci ve engelsiz bir kampüste çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Anayasamızın 42. maddesinde yer alan ‘Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz’  hükmünden yola çıkarak engelli öğrencilerimize de uygun bir kampüs olma yolunda her geçen yıl önemli aşamalar kaydedilmiştir. Bu doğrultuda tüm kampüslerimizde özellikle mekanda erişim sorunları ortadan kaldırılmış, tüm birimlerimizde engelli asansörü, engelli rampaları, engelli tuvaletleri, engelli takip yüzeyleri Braille alfabesi ile yön levhaları, engelli otoparkları  kazandırılmıştır. Sonuç olarak gelinen noktada AKÜ, mekanda erişim konusunda her geçen gün sorunsuz bir yükseköğretim kurumu olma hedefinde ilerlemektedir. AKÜ olarak çabalarımız sonuçsuz kalmamış ve 116 farklı üniversiteden 841 başvurunun yapıldığı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde, Üniversitemiz mekanda erişilebilirlik alanında toplam 13 ödüle layık görülmüş ve bu başarı ile Türkiye’de en çok ödüle layık görülen üniversite olma unvanını kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta engelli öğrencilerimiz ve personelimiz olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum.”

02 Aralık 2021, Perşembe 179 kez görüntülendi