Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında “RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yarış Pisti” başlıklı iş birliği protokolü imzalandı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in imzaladığı protokol esnasında AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş ve Barış Dal, RC Araç Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Ergün,  ZAFER İHA Takımı Danışmanı Öğr. Grv. Hasan Akkoç, Genel Sekreter İhsan Ceran, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ve Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar da hazır bulundu.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Ahmet Necdet Sezer Kampüsüne yapılacak olan RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yarış Pisti; Türkiye’de ilk defa üniversite kampüs alanında uluslararası standartlarda yapılacak olup toprak ve asfalt zemin pistlerde 1/5 ve 1/8 ölçekteki RC araçların ulusal ve uluslararası yarışları da yapılabilecektir.

Yapımına en kısa sürede başlanacak olan pistlerin tamamlanmasını müteakip Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin ortaklaşa düzenleyeceği yarış ile RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yarış Pisti kullanıma açılacaktır.

 

31 Aralık 2021, Cuma 472 kez görüntülendi