Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği Bölümleri Tam Akreditasyon almaya hak kazandı.

2018-2019 Akademik Yılı Ocak ayında akreditasyon çalışmalarına başlayan Turizm Fakültesi, ilk olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluna (TURAK) başvuru yapmış, TURAK tarafından 21-24 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılan incelemeler sonucunda Türkiye’nin alanında akredite ilk ve tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olmaya hak kazandı. Akreditasyon çalışmalarına hız veren Turizm Fakültesi; Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümleri için de akreditasyon başvurusu yapmış, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından turizm alanında yetkilendirilen tek kuruluş olan TURAK tarafından 07-08 Aralık 2020 ve 14-15 Aralık 2020 tarihlerinde yapılan incelemeler sonucunda her iki bölüm de akreditasyon almayı başarmıştır.

Tüm bölümleri akredite olan Türkiye’nin ilk Turizm Fakültesi

Bu başarı ile birlikte AKÜ Turizm Fakültesi Türkiye’nin tüm bölümleriyle akredite olan ilk Turizm Fakültesi unvanını aldı. Bu unvanın muhafaza edilmesi yönünde çabalarını sürdüren Turizm Fakültesi, süresi dolan programlar için akreditasyonun uzatılması yönünde AKÜ Rektörlüğünün de desteğiyle TURAK’a yeniden başvuru yaptı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği bölümleri TURAK tarafından 15 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen ara ziyaretin ardından yapılan değerlendirme sonucunda 01.01.2022 – 31.12.2024 tarihleri arasında 3 yıl süreli “Tam Akreditasyon” almaya hak kazandı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, bu süreçte destek ve katkılarını esirgemeyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve rektör yardımcıları olmak üzere tüm üniversite akademik ve idari personeline, Kalite Koordinatörlüğüne, ayrıca kalite süreçlerinin iyileştirilmesinde büyük rol oynayan Turizm Fakültesi yönetimi ile birlikte süreci sahiplenen bölüm başkanlarına, akademik ve idari personele ve kalite akreditasyon süreçlerinin tamamında emekleri olan mezunlara, öğrencilere, tüm kamu ve özel sektördeki paydaşlara katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

04 Ocak 2022, Salı 351 kez görüntülendi