Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi dekanlığı görevini vekâleten yürüten AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş görevi, YÖK tarafından dekan olarak atanan Prof. Dr. İhsan Cemil Demir’e devretti.

Gerçekleştirilen devir teslim törenine Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi̇ Hakan Kaşka ve Dr. Öğr. Üyesi̇ Mehmet Hatipoğlu, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Kılınç ve Hukuk Fakültesi çalışanları katıldı.

Devir teslim töreninde konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yeni başlangıçların yeni heyecanlar olduğunu söyledi. Hukuk Fakültesinde yeniliklerle birlikte faydalı olacak süreçler yaşanmasını temenni eden Rektör Karakaş, “Bundan önceki Dekanımız Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı yaş haddinden emekli oldu. Ondan sonraki süreçte yeni dekan atanıncaya kadar YÖK tarafından uhdeme verilen dekanlık görevini vekâleten 4 ayı aşkın süredir yürüttüm. Bu süre içerisinde öncelikle Fakülte yönetim kurullarını mevzuata uygun şekilde yeniledik, fakültemize 2 doktor öğretim üyesi, 1 doçent olmak üzere 3 öğretim üyesi kazandırdık. Yine doçentliğini alan 3 hocamıza kadrosunu verdik, 3 araştırma görevlisi aldık, bunun yanında fakültenin ihtiyacı olan araç gereçleri temin ettik. Bundan sonra nöbet İhsan Cemil Hocamda, inşallah bu hizmetleri katlayarak devam ettirir. Bu görev değişikliği, Fakülte camiamıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi dekanlığı görevini devralan Prof. Dr. İhsan Cemil Demir ise devletin ve AKÜ Yönetiminin tevdi ettiği dekanlık görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını ifade etti.

Devir teslim töreni, çiçek takdimi ile sona erdi.

04 Mart 2022, Cuma 1284 kez görüntülendi