Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında Çevre Yönetim Komisyonu tarafından organize edilen ve Afyonkarahisar Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) V. Bölge Müdürlüğü, DKMP Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü, AKÜ Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUREM) ve çeşitli doğa ve çevre dernekleri ortaklığında “Temiz Doğa Yaşanabilir Dünya: Eber Gölü Çevrecilik Faaliyeti” Düzenlendi.

Eber gölü çevresinde yapılan etkinlikte; AKÜ öğrencilerine biyolojik çeşitlilik günü dolayısıyla göl hakkında bilgi verildi; gölde gözlenen kuşlar ve Eber sarısı tanıtıldı. Çevre temizliği de yapılan etkinlikte yaban hayvanları için habitat tahribatı ve kirliliğe de dikkat çekildi. Etkinliğe Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerinin yanı sıra Çayırpınar Muhtarı, Eber Gölü Muhtarı, Bolvadin Eber Gölü Koruma ve Yaşatma Derneği, Doğanın Dili Derneği  ve Afyonkarahisar Çevre Mühendisleri Derneği üyeleri katılım sağladı.

AKÜ Çevre Yönetim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emine Hesna Kandır yaptığı açıklamada Eber Gölünün barındırdığı biyolojik çeşitlilik zenginliği ile Türkiye çapında önemli sulak alan statüsünde kıymetli bir doğal miras olduğunu söyledi. Kandır, “Öğrencilerimizle birlikte Eber gölü etkinliğini özellikle 22 Mayıs  biyolojik çeşitlilik gününe denk getirdik. Katılımcılara göl hakkında bilgi verdik, varolan göl ve yaban hayatı tehditlerinden bahsettik. Çeşitli kuş türlerini gözlemledik. İlimizin biyolojik çeşitliliğinin önemli bir parçası olan Eber sarısını öğrencilerimize tanıttık. Çiçek açma zamanı olduğundan Eber sarıları ile güzel fotoğraflar çekinerek unutulmaz anılar biriktirdik. Üzüldüğümüz anlar da oldu. Katılımcılarımızla birlikte gölün Çayırpınar mesire alanında 9 büyük torba çöp topladık. Çevreye atılan çöpler görsel kirliliği oluşturmasının yanında yaban hayvanları için de hayati risk taşıyor. O nedenle çöpümüzü çevreye atarken geleceğimizi de kirlettiğimizi ve yok ettiğimizi unutmayalım. Bu farkındalığı kazanırsak zaten çöp atmaya gönlümüz elvermez” dedi.

25 Mayıs 2022, Çarşamba 178 kez görüntülendi