Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultan Dîvânî Uygulama ve Araştırma Merkezi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği Merkezi (AKSAM) Geleneksel Halk Dansları Topluluğu iş birliği ve Afyonkarahisar Valiliği destekleriyle “Frigya Güneşi” isimli tiyatral dans gösterisi Hattat Karahisari konser salonunda sergilendi.

Yoğun izleyici katılımı ile gerçekleştirilen gösteride konuşan AKÜ Sultan Dîvânî Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve AKSAM Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur, ““Frigya Güneşi” adlı dans ve müzik projesinin genel amacının Anadolu’nun görkemli kültür mirası içerisinde önemli bir yeri olan ve dünya kültür tarihini etkileyen Frigya uygarlığını, hikayelerini ve karakterlerini dans ve müzik diliyle seyirciye sunarak bölgenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlamaktır” diye konuştu.

Bölgenin antik tarihinden farklı kesitlerin sunulduğu gösteri “Ezop, Kibele, Marsyas, Pan” gibi tarihsel karakterlerin ve Frigya kültürüne ait hikayelerin danslar ve bu proje için derlenen müzikler ve sunumlar aracılığıyla geleneksel ile moderni, evrensel ile yerelin buluşturulduğu gösteri görsel bir şölene dönüştü.

Gösteri,  AKSAM Geleneksel Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Muharrem Feratan’a AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu’nun çiçek takdimi ile sona erdi.

27 Mayıs 2022, Cuma 282 kez görüntülendi