Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları ve AKÜFEST kapsamında Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM), Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu ile Motosiklet Topluluğunun Girişimcilik ve Kariyer Söyleşileri Kapsamında düzenlediği söyleşiye Türkiye Motosiklet Federasyon Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke konuk oldu. AKÜ Motosiklet Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Mahmut Masca’nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Türkiye Motosiklet Federasyon Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke kariyer yolculuğuna ilişkin bilgiler paylaştı.

Söyleşiye; AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar ile birlikte AKÜ personeli ve öğrenciler katıldı.

“Senede 100 bin km yol yapıyorum”

Özel hayatına dair bilgiler vererek konuşmasına başlayan Türkiye Motosiklet Federasyon Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu. Akülke girişimcilerin kararlı olmalarını, yılmamalarını ve savaşmalarını söyledi. Akülke, “Yılmayacaksınız, savaşacaksınız. Hep savaştım, savaşıyorum. Senede 100 bin kilometre yol yapıyorum. Önemli işlerinizi telefon ya da e-posta ile değil yüz yüze halletmeye çalışın. İnatçı olacaksınız. İş konusunda çok inatçıyım. Net bir şekilde ben bunu yapacağım ben bunu başaracağım kararlılığında olmalısınız. Yaparken çok kolay olmuyor ama o kadar zor dönemlerde de bile hiç yılmadım. Hem koşturmak, hem yılmamak hem de inat etmek lazım” diye konuştu.

“Motosiklet günümüzde en önemli ulaşım aracıdır”

Motosiklet sporuna çok geç yaşlarda başladığını ifade eden Akülke, “Motosiklet gerçekten pahalı bir spor. Hem off road da pilot olarak hem de motosiklet ve ATV’de 3 kategoride yarıştım. Bu sporu, ekonomik özgürlüklerimi kazandıktan sonra bunlara para ayırabileceğim zaman yaptım. Motor tek başına durduğu zaman zararsızdır ama üzerine bindiğim zaman en tehlikeli araç olmakla beraber dünyanın en güzel de aracıdır. Hala vazgeçemiyorum. Hala kullanıyorum. Türkiye’de motosiklet hem sosyal binici olarak hem de sporcu olarak zor. Motosiklet günümüzde en önemli ulaşım aracıdır. En ekonomik ulaşım aracıdır. Kask, kıyafet gibi tedbirler alınırsa ve katil bariyer dediğimiz bariyerlerin değişimi ile birlikte motosiklet çok önemli. Dünyada çok hızla artan motosiklet tutkusu var” dedi.

“Dünya Afyonkarahisar’da buluşuyor sloganı ile yola çıktık”

Afyonkarahisar ile yolunun nasıl kesiştiğini ve Motorkros alanının hazırlık sürecini anlatan Akülke, şunları söyledi:

“Dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, motorkrosun Afyonkarahisar’da yapılacağı ile ilgili bir takım çalışmalar yapmış. Burhanettin Başkan beni aradı. Geldim. Biz Burhanettin Başkanla 20 dakika konuştuk. Yarın basın toplantısı yapalım dedim. Motor sporları Merkezi alanı o dönemde 1,5 metre sazlıktı. İnanılmaz kötü alandı. Sen bana bir iş makinesi ver, yarın bir basın toplantısı yapalım dedim. Fen İşleri Müdürünün telefonunu verdi. Ben kontağı çevirdim, İzmir’e gidiyorum. Arkadaşları aradım, Afyonkarahisar’a motor sporları merkezi yapıyoruz; slogan bulun; 2 tane afiş hazırlayın dedim. Fen işleri müdürünü arayıp iş makinalarını istedim ve alanı biraz düzelteceğiz dedim. Bir taraftan da sporcuları aradım; yarın Afyonkarahisar’da açılış var diye. Ben İzmir’e gidene kadar slogan hazırlanmıştı. ‘Dünya Afyonkarahisar’da buluşuyor’ diye slogan hazırladık ama ortada hiçbir şey yok. Basın toplantısında dünya şampiyonasını Afyonkarahisar’da yaparız dedik. 2018 yılında Motokross Dünya Şampiyonasını Afyonkarahisar’da yaptık.”

Soru cevap ile devam eden söyleşi, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir’in, Türkiye Motosiklet Federasyon Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke’ye plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

27 Mayıs 2022, Cuma 233 kez görüntülendi