Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Kocatepe Kulübü “Elektrik Dağıtım Sektörünün Gelişim Serüveni” başlıklı bir konferans düzenledi. Konferansta Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir bir konuşma yaptı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz, her bireyin elektrik enerjisinden yararlandığını belirterek, elektrik enerjisinin üretilmesi kadar iletim ve dağıtımının önem arz ettiğini belirtti. Oğuz, “Üretimi kadar dağıtımı da meşakkatli ve emek ile teknik bilgi isteyen konular” dedi.

“Elektrik dağıtımı konusunda en yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz”

Daha sonra söz alan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, elektrik dağıtım serüvenini ve mühendislerin şirketlerindeki rolü ile ilgili bir sunum yaptı. Demir konuşmasında “Misyonumuz Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerimizde elektik dağıtım hizmetinin kaliteli ve çevreye uyumlu bir şekilde ayrım gözetmeksizin kullanıcılara sunulmasını sağlamaktır. Bu bağlamda vizyonumuz ise dağıtım hizmetleri konusunda en yeni teknolojik gelişmeleri izleyerek, sistemimize uyarlayarak tüketiciye sunmaktır. Dağıtım sistemimizi sürekli gözetim altında tutuyor ve enerji arzının son kullanıcıya kesintisiz bir şekilde ulaşması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Konferans, Cafer Demir’in, katılımcıların sorularını yanıtlaması ve  Prof. Dr. Yüksel Oğuz’un, Demir’e plaketini takdim etmesinin ardından son buldu.

31 Mayıs 2022, Salı 180 kez görüntülendi