Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından “Mesleki Söyleşiler” etkinliği düzenlendi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda düzenlenen söyleşiye; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu, bölüm öğretim elemanları, TMMOB İç Mimarlar Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Zakire Alimoğlu ve öğrenciler katıldı.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri için düzenlenen söyleşiye Konya Hills Proje İç Mimarlık Ofisinden İç Mimar İsmail Malçok ve İç Mimar Rafet Savranoğlu konuk oldu. Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşide İç Mimar İsmail Malçok ve İç Mimar Rafet Savranoğlu kariyer yolculuklarından örnekler vererek, iç mimarlık mesleğine değindiler.

İç Mimarlık disiplininin diğer mesleklerle olan ilişkisine vurgu yapan İsmail Malçok, farklı disiplinlerle koordineli çalışmanın önemini anlattı. İsmail Malçok ve Rafet Savranoğlu, Hills Proje İç Mimarlık Ofisinin kuruluş aşamalarını, çalışma ortamını ve bugüne kadar yaptıkları projeleri öğrencilere sunum yaparak aktardı. Ofislerinin tasarım felsefesini anlatan Savranoğlu, “Bizim için en güzel projeler, müşterilerimizin mutlu olduklarını gördüğümüz mekan tasarımlarıdır” diyerek, kullanıcının kendini mekanda iyi hissedebilmesinin öneminin altını çizdi.

İç Mimarlık mesleğini icra ederken karşılaştıkları zorluklardan bahseden Malçok ve Savranoğlu, öğrencilere meslek pratiğine dair bilgiler verdi. Meslek hayatları boyunca tasarlamayı istedikleri mekanların “Sağlık Yapısı ve Eğitim Yapısı” olabileceğini Malçok ve Savranoğlu, bu tür yapıların kullanıcının psikolojisi üzerinde negatif bir etki bıraktığını ve bu tür yapıların iç mekanlarının tasarlanması gerektiğini vurguladılar.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide, İsmail Malçok ve Rafet Savranoğlu, İç Mimarlık mesleğinin Türkiye’deki değerinden ve iş potansiyelinden bahsederek, iç mimar adaylarına tavsiyelerde bulundular ve söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularına cevap verdiler.

Söyleşi; Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu’nun İç Mimar İsmail Malçok ve İç Mimar Rafet Savranoğlu’na teşekkür belgelerini takdimi ile sona erdi.

02 Haziran 2022, Perşembe 180 kez görüntülendi