Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türk milletinin bağımsızlık ve istiklal uğruna ortaya koyduğu azim ve fedakârlığın en kıymetli örnekleri arasında yer alan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 100. yılı kapsamında, Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, AKÜ, Şuhut Kaymakamlığı ve Şuhut Belediyesi yürütücülüğünde “Büyük Taarruz’un 100. Yılı” adlı ulusal afiş yarışması düzenleneceğini bildirdi.

Karakaş yaptığı yazılı açıklamada, Şuhut’ta 25 Ağustos 1922 gecesi başlayan, akabinde Afyonkarahisar’ın 27 Ağustos 1922’de ve İzmir’in 9 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtuluşu ile sonuçlandırılan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi’nin, Türk milletinin bağımsızlık ve istiklal uğruna ortaya koyduğu azim ve fedakârlığın en kıymetli örnekleri arasında yer aldığını kaydetti.

Karakaş açıklamasında yarışmayla Büyük Taarruz’un sevk ve idare edildiği cumhuriyet meşalesinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’den bir milletin kaderine yön verdiği, bir halkın Millet olma mücadelesini, uyanışını, birleşmesini, ayağa kalkıp destanlaşmasını tasarımın dili ile anlatmanın ve gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğini belirtti.

Son eser teslim tarihi 26 Temmuz 2022 olan Ulusal Afiş Yarışmasının başvuru formu, https://buyuktaarruzyarismaafis.aku.edu.tr adresinde yer almaktadır. Yarışmanın kapsamı, kurulları, sergilerin açılacağı iller, yarışma takvimi, jüri üyeleri ve değerlendirme süreci vb. bilgilere de yarışmanın web sayfasından ulaşılabilmektedir.

28 Haziran 2022, Salı 509 kez görüntülendi