Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sandıklı Belediyesi iş birliği ile yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Ocak’ın yaptığı “6-14 Yaş Grubu Öğrencilerinin Akademik, Fiziksel, Sosyal-Duygusal ve Kültürel Gelişimleri: Çözüm Önerileri” isimli proje kapsamında gerçekleştirilen çalıştayların ilk oturumu Sandıklı Thermal Park Otelde yapıldı.

Çalıştaya, Sandıklı Kaymakam Vekili Refiki Berk Acar, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Bozkurt, projede görevli akademik personel, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“Eğitim sorunları ve çözüm önerileri yerinde tespit edilecek “

Proje yürütücüsü AKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Ocak, çalıştayın içeriği hakkında bilgiler verdi. Projede Sandıklı’da yaşanan eğitim sorunlarının tespiti, çözüm önerileri ve değerlendirmesi konulu 3 çalıştayın yapılacağını söyleyen Ocak, “1. Çalıştay; okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla sorunların tespiti, 2. çalıştay, çözüm önerilerinin geliştirilmesine ve uygulanmasına ilişkin ve 3. çalıştay ise uygulanan çözüm önerilerinin değerlendirilmesine yönelik olacaktır. İlerleyen dönemde çalıştay kapsamında eğitim sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüme yönelik uygulamalar önermek amacıyla alanında uzman ekip arkadaşlarımızla birlikte Sandıklı’daki okullar ziyaret edilerek uygulamalarda yapılan hatalara ilişkin gerekli öneri ve düzeltmeler sağlanacaktır” diye konuştu.

1 yıl sürecek proje kapsamında düzenlenen çalıştayda; Afyon Kocatepe Üniversitesinden Fen Bilgisi Eğitimi Sorumlusu Prof. Dr. İjlal Ocak, Matematik Eğitimi Sorumlusu Doç. Dr. Erhan Bingölbali, Sınıf Eğitimi Sorumlusu Doç. Dr. Nuray Kurtdede Fidan, Okul Öncesi Eğitimi Sorumlusu Doç. Dr. Nezahat Hamiden Karaca, Sosyal Bilgiler Eğitimi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sibel Yazıcı, Türkçe Eğitimi Sorumlusu Ar. Gör . Dr. Fidan Geçici, Çalıştay Sorumlu Yardımcısı Doç. Dr. Eray Eğmir ve sekretarya olarak Ar. Gör. Barış Varol görev aldı.

30 Haziran 2022, Perşembe 233 kez görüntülendi