Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) ve Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) Başkanı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, Turizm Fakültesi programlarının Akreditasyon Belgelerini takdim etmek üzere Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.

 Ziyarete AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. H. Hüseyin Soybalı, Doç. Dr. Ali Avan ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sabri Çelik ve Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı katıldı.

“Turizm Fakültesi, Türkiye’de birçok programa da örnek oldu”

Ziyarette konuşma yapan TURAK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, AKÜ’nün akreditasyon konusunda önemli çalışmalarının olduğunu söyledi. Tuna, “Yapılan çalışmalar Türkiye’nin farklı illerindeki birçok programa da örnek oldu. İlham kaynağı oldu. Ciddi mesafeler alındı. Türkiye’deki turizm eğitimine ciddi katkılar sağlayıp yön verdiklerinden dolayı Rektörümüzün nezdinde tüm ekibi tebrik ediyorum” diye konuştu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise yönetim olarak turizm alanını öncelik alan ilan ettiklerini belirtti. Karakaş, “Afyonkarahisar’ın turizm potansiyelini de dikkate alarak Turizm Fakültemizdeki hem yönetimimize hem de akademik kadromuza güvenerek bu alanı öncelikli alan ilan ettik. Turizm Fakültemizdeki hem yöneticilerimiz hem de akademisyenlerimiz bu kalite süreçlerini bir zihniyet olarak benimsediler. Kalite kültürü anlayışı doğrultusunda da çalışmalarını sürdürerek sadece Türkiye’deki turizm alanında değil, üniversitemizin diğer alanlarına da akreditasyon hususunda örnek teşkil ettiler” dedi.

TUADER ve TURAK Başkanı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Programlarının Akreditasyon Belgelerini AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a takdim ederek, Turizm Fakültesi personelini başarılarından dolayı tebrik etti.

01 Temmuz 2022, Cuma 186 kez görüntülendi