Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Kurban Bayramının dayanışma ve kardeşliğin pekiştirildiği İslam Âleminin en önemli günlerinden biri olduğunu belirtti.
Karakaş, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında bayramların birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları ve kardeşçe kucaklaştıkları özel günler olduğunu kaydetti.
Mesajında Kurban Bayramının birlik ve beraberliğimizi pekiştiren günlerden biri olmasının yanında, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın öneminin anlaşılabileceği günler olduğunu ifade eden Karakaş şunları kaydetti:

“Kurban Bayramımız iyilik ve güzelliklerin filizlendiği, aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin, aramızdaki bağları geliştirmenin de bir vesilesidir. Milletimizi güçlü kılan zengin medeniyetimizin, geleneğimizin, köklü kültürümüzün ve manevi değerlerimizin bu toprağın insanlarına kazandırdığı dayanışma ruhu ise bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle bayram atmosferinin oluşturduğu manevi hazla, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde; öğrencilerimizin, personelimizin, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Dayanışma ruhunun zirveye çıktığı bu günlerin, tüm insanlık için barışa, sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.”

08 Temmuz 2022, Cuma 235 kez görüntülendi