Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde 12 farklı mekanda Turuncu Bayrak almayı başardı.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi, Bayat Meslek Yüksekokulu, Çay Meslek Yüksekokulu, Dinar Meslek Yüksekokulu, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik, Kültür Spor Merkezi, Rektörlük Binası, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi, TÖMER (Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve Veteriner Fakültesi 2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde değerlendirilerek Turuncu Bayrak almaya hak kazandı.

“Engelsiz kampüs yaşamı oluşturduk”

“Mekânda Erişilebilirlik” ödülü ile ilgili açıklama yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ olarak çevreci ve engelsiz bir kampüste, öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim ve araştırma anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Karakaş, “Bu kapsamda engelli öğrencilerimiz ve personelimiz için engelsiz bir kampüs yaşamı oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda tüm birimlerimizde özellikle mekanda erişim sorunlarını ortadan kaldırdık. Tüm birimlerimizde engelli asansörü, engelli rampaları, engelli tuvaletleri, engelli takip yüzeyleri Braille alfabesi ile yön levhaları, engelli otoparklarını inşa ettik ve mekanda erişim konusunda şu anda hiçbir sorunumuz kalmadı. Yine eğitimde erişim noktasında da ciddi gayretler içerisindeyiz” dedi.

22 Ağustos 2022, Pazartesi 439 kez görüntülendi