Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Tamer Aslan’ın danışmanlığında 2022 yılında kurulan BioYDG TEKNOFEST finallerini ilk 10 içerisinde tamamladı.

2022 yılında Öğr Gör. Tamer Aslan danışmanlığında Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan, tamamı Biyomedikal Cihaz Teknolojisi öğrencilerinden oluşan BioYDG takımı 2022 yılında ilk defa TEKNOFEST finallerine katılarak yarışmalarda yer aldı. BioYDG takımı İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Sosyal inovasyon kategorisinde yarışarak, rapor aşamasını Türkiye beşincisi olarak geçti. 30 bin 240 proje arasından ilk 170’e girip Rize’de yarışmaya hak kazandı. Rize’deki yarışma sürecinden sonra da ilk 10’a girerek Samsun’daki büyük finalde AKÜ’yü temsil etti.  BioYDG takımı, Samsun’daki finallerde TEKNOFEST yarışlarını ilk 10 içerisinde tamamlayarak TEKNOFEST 2022 finallerini tamamladı.

12 Eylül 2022, Pazartesi 489 kez görüntülendi