Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde 12 farklı mekanda Turuncu Bayrak almayı başaran Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) sertifika ve bayrakları AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından teslim edildi.

AKÜ Senato Toplantısında gerçekleştirilen törene; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Genel Sekreter İhsan Ceran ile birlikte fakülte dekanları yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ve senato üyeleri katıldı.

AKÜ Rektörlüğü, Güzel Sanatlar ve Teknoloji Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Bayat Meslek Yüksekokulu, Çay Meslek Yüksekokulu, Dinar Meslek Yüksekokulu, TÖMER (Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi), Emirdağ Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik Kültür ve Spor Merkezi ile Atatürk Kongre Merkezi 2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde değerlendirilerek Turuncu Bayrak almaya hak kazandı.

YÖK tarafından Teknoloji ve Güzel Sanatlar Fakülteleri için verilen Turuncu Bayrak ve sertifika AKÜ senato toplantısında Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından Güzel Sanatlar ve Teknoloji Fakülteleri adına Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay’a, İslami İlimler Fakültesi adına İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler’e, Veteriner Fakültesi adına Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek’e, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu adına Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Akın’a, Bayat Meslek Yüksekokulu (MYO) için Bayat MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zelkif Polat’a, Çay Meslek Yüksekokulu adına Çay MYO Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’na, Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik, Kültür Spor Merkezi adına Emirdağ MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a, Dinar Meslek Yüksekokulu adına Dinar MYO Müdürü Doç. Dr. Ender Baykut’a, TÖMER adına TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman’a, Rektörlük Binası adına Genel Sekreter İhsan Ceran’a ve Atatürk Kongre Merkezi adına Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Gürbüz Bıdık’a teslim edildi.

Ayrıca YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Ahmet Karahisari İlahiyat Kampüsü, Turizm Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Binası, Bolvadin Meslek Yüksekokulu ve Emirdağ Aziziye Külliyesi de Turuncu Bayrak ödülüne aday olmaya hak kazandı.

14 Eylül 2022, Çarşamba 769 kez görüntülendi