Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Giresun Üniversitesi, NED Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi (Malzeme Mühendisliği Bölümü), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin iş birliğinde düzenlenen 22-25 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleşecek 2. Uluslararası Karakterizasyon Sempozyumu başladı.

Budan Termal Otelde gerçekleştirilen sempozyumun açılış törenine; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Erol, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, İscehisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Evcin ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

2. Uluslararası Karakterizasyon Sempozyumunun açış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Evcin, pandemi sürecinin insan hayatına yenilikler kattığını ifade etti. Evcin, “Covid-19’un hayatımıza katmış olduğu hibrit kongre, sempozyum gibi faaliyetler hem yüz yüze sunumu hem de sunumları çevrim içi yapabilmek gibi imkanlar sağladı. Bu da hayatımıza yenilik kattı. 2.’sini düzenlemiş olduğumuz bu uluslararası karakterizasyon sempozyumunu bu sene Afyonkarahisar’da düzenlemeyi düşündük. Bunu yaparken de hem Afyonkarahisar’ın hem de üniversitemizin tanıtımına bir katkı sunmak ve davetli değerli bilim insanlarımızın Afyonkarahisar’ın potansiyelini görmelerini istedik” diye konuştu.

200 bildiri, yüzde 53 uluslararası katılım

2. Uluslararası Karakterizasyon Sempozyumu ile ilgili bilgiler paylaşan Evcin, şunları söyledi:

“Yüzde 53 uluslararası katılımıyla uluslararası niteliğe sahip olan sempozyumumuza 200’ün üzerinde bildiri gönderilmiştir. Bu yeni başlayan sempozyum için oldukça iyi bir rakamdır. Bir sonraki sempozyumumuzu inşallah ülkemizin değişik illerinde yapmak suretiyle daha geleneksel bir hal almasını düşünüyoruz. Karakterizasyon sempozyumunu düzenlemek istememizin nedeni; eğer bir malzeme üretiyorsanız bunun özelliklere sahip olup olmadığını anlamak için mutlaka bazı testlerden geçirmemiz gerekiyor. İşte bu testlere biz karakterizasyon testleri diyoruz. Dolayısıyla ülkemizin son yıllardaki savunma ve elektronik sanayisi başta olmak üzere üretim sektöründe bir çığır açtığını, bir patlama yaşadığını görüyoruz. Dolayısıyla karakterizasyon bu sektörlerin olmazsa olmazı. O nedenle ülkemizdeki eksik olan bu sempozyumun da alanındaki boşluğu doldurmak için bu yola baş koyduk.”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ise düzenleme ekibini tebrik ederek, “Böyle bir organizasyonu düzenlemek kolay değil. Pandemi sürecinde bir hayli uzak kaldığımız için özlemişiz. Onun için düzenleme ekibini tebrik ediyorum. Katılımcılara başarılı ve faydalı bir organizasyon olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya konuşmasında Afyonkarahisar’daki sanayi-üniversite iş birliğinin artması ve bu konudaki çalışmalara bir manevi destek için sempozyuma katıldığını söyledi.  Özkaya, “Bunun gibi organizasyonların ne kadar çok artarak hızlanırsa hem şehrimize hem ülkemize hem de insanlığa çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bize düşen bu konuda her türlü çalışmaya destek vermek. Hem mevzuat hem idari ilişkiler hem de kaynak olarak gücümüz yettiği kadar destek olacağız. Sempozyuma gönderilen 200 bildirinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yüzde 53’ünün de yurtdışından gelmesi dolayısıyla bütün hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Açış konuşmalarının ardından çevrim içi oturumlara geçildi.  Sempozyum Frig Vadisi gezisi ile sona erdi.

23 Eylül 2022, Cuma 815 kez görüntülendi