Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğinde yapılacak VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Akrones Termal Otel’de düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın açış oturumuna teşrifiyle yapılacak olan VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, alanında uzman isimleri ağırlayacak.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nin içeriği hakkında açıklamalarda bulundu.

UGTAK’ın gastronomi turizmi alanında değişen piyasa eğilimleri ve fırsatlarla ilgili olarak sahadaki uzmanlar ve liderler ile yakın ilişkilerin kurabileceği ve konu hakkında bilgi edinebilecek 3 günlük bilimsel oturumların yapılacağını söyleyen Sağbaş, panellerin yanında sosyal gezilerin de olacağını belirtti.

Alanında uzman misafir konuşmacıların sunumlar yapacağına dikkat çeken Sağbaş, kongrenin açış oturumunda Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in gastronomi alanında yapılan çalışmalara ilişkin konuşmalar yapacağını kaydetti.

132 Bildiri Sunulacak

Sağbaş, farklı ülkelerden gelen 200’den fazla bilim insanın 132 bildiri sunacağı UGTAK ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

“Gastronomi çalışmalarını teşvik etmek, alanla ilgili araştırmacıları bir araya getirmek ve gastronomi turizmi merkezinde akademik etkileşimi artırmak amacıyla organize edilen kongreye başta Türkiye olmak üzere İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, Kanada, Litvanya, Macaristan, Bosna-Hersek, Portekiz, İngiltere, Tunus, Cezayir, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya ve Sri Lanka gibi ülkelerden 200’ü aşkın bilim insanının katılımıyla toplamda 132 bildiri sunumu yapılacak. Kongre davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelecek olan yerli ve yabancı katılımcılar şehrimizde aynı tarihlerde ‘Bizim Mutfağımızda Önce İnsan Pişer’ temasıyla tertip edilecek olan IV. Uluslararası Gastroafyon Lezzet ve Turizm Festivalinde de aktif rol alacak, çeşitli söyleşiler ve workshoplar yapacaklardır. Kongrenin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kongreye ilişkin detaylı bilgiler ugtak.org sayfasından temin edilebilir.

03 Ekim 2022, Pazartesi 634 kez görüntülendi