Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yıl etkinlikleri kapsamında “Teknoloji Fakültesi ve Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlar Buluşması” etkinliği düzenlendi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda düzenlenen etkinliğe AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rıdvan Ünal, Dr. Öğr. Üyesi̇ Yelda Akçin Ergün  öğretim üyeleri ile Teknoloji Fakültesi ve Teknik Eğitim Fakültesi mezunları katıldı.

Devlet Konservatuvarı müzik dinletisi ile başlayan mezunlar buluşmasının açış konuşmasını Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol yaptı. AKÜ’nün kuruluşunun 30. yıl etkinlikleri kapsamında mezunlarla buluşmak istediklerini söyleyen Erol, “Bursa’dan, Ankara’dan sürpriz yapıp gelen arkadaşlarımız oldu. Mezunlar günü sizin gününüz. Mezunlarımızın çalışıyor olması, kendi hayatlarını kurup ayakları üzerinde durmaları bizi mutlu ediyor. Mezunlarımızda Teknik Eğitim Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi mezunlarımız var. Teknik Eğitim mezunlarımız bugün biraz daha fazla” diye konuştu.

Hocaların en büyük mutluluğu sizlerin başarısı

Maslow’un kendini gerçekleştirme hiyerarşisinden bahseden Erol, “Maslow’un kendini gerçekleştirme hiyerarşisi vardır. Piramit, temel ihtiyaçlardan barınma ile başlar ve devam eder. Orada derdi ki ‘Bir kişi 40 yaşına kadar kendini gerçekleştirebilme noktasına ulaşabilmesi lazım.’ Tepe nokta çok uzak ama belli bir yaşa kadar belli bir mesafe kat etmek lazım. Bu da işi, evi, çocukları ve arabası olacak şeklindeydi. Ben bütün arkadaşlarımla gurur duyuyorum hepsi ailesini, işini, yuvasını kurmuş, memlekete hizmette yarış halindeler. Hocaların en büyük mutluluğu bu zaten.  Hakikaten sizlerin burada olması gurur verici bir şey.” ifadelerini kullandı.

“Dostlukların devam etmesi için güzel bir etkinlik”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ise selamla konuşmasında mezunlar buluşması etkinliğinin güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti. Yalçın, “Biz bunu Sakarya’da yaşadık. İlk başladığımız zamanlarda yeni mezun arkadaşlar, zaman geçtikçe evlenerek gelenler, zaman geçtikçe çocukları olanlar, şimdi artık torunları ile geliyorlar. Gün gelecek siz de benzer bir şey yaşayacaksınız. Bunları hiç unutmayacaksınız hatıralarınızda kalacak. Dostlukların devam etmesi için güzel bir etkinlik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim hayatından bahseden Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Aytekin, “Ben Teknik Eğitim Fakültesi Metal Öğretmenliği 1998 girişliyim. 2002 yılında mezun oldum. Mezun olduğum sene burada araştırma görevlisi olarak işe başladım. 2005 yılında yüksek lisans, 2009 doktora, 2016 yılında da doçentliği aldım. Emeği geçen bütün hocalarıma teşekkürü, minneti bir borç bilirim. İyi ki onların sayesinde buraya geldim. İyi ki onlar var” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Fakültesi ve Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlar Buluşması, mezun öğrencilerin hatıralarını anlatması, mezun öğrencilere diplomalarının Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol tarafından verilmesi, pilav ikramı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

10 Ekim 2022, Pazartesi 760 kez görüntülendi