Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın katıldı.

Taraflar arasında karşılıklı imzaların atılması ve protokolün Afyonkarahisar için hayırlı olması temennileriyle imza töreni sona erdi.

Protokol Hakkında

Eğitimde İş Birliği Protokolü; Afyonkarahisar ve 17 ilçesinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca (Protokol Yönetim Kurulu ) uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar ile öğrencilerin akademik başarılarının artırılması, sosyal ve kültürel yönden ilerlemelerinin sağlanması, eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle artırılması, mezun olma durumuna gelmiş öğretmen adaylarına mesleki tecrübe kazandırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu konularını kapsamaktadır.

13 Ekim 2022, Perşembe 238 kez görüntülendi