Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) ile Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından “Kariyer Yolunda Algı Yönetimi” konferansı gerçekleştirildi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda düzenlenen konferansa GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar ve öğrenciler katıldı. Konferansın açış konuşmasını yapan Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu hakkında bilgiler verdi. GİKART projesi hakkında bilgiler veren Selman, “Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu öğrencilerine özel çıkartmış olduğumuz bir kart. Biz bu kartla öğrencilerin nakit akış sağlamış olduğu tüm iş yerleriyle anlaşma sağlıyoruz. Güzellik merkezleri, sürücü kursları, dil kursları, kafe, restoran vesaire öğrencinin nakit akış sağlamış olduğu çoğu yerle anlaşma sağlayarak öğrencilerimiz indirimden faydalanıyor” dedi.

“Algı bizi biz yapan şey”

Açış konuşmasının ardından Eğitim Uzmanı Dr. Kadriye Işıklar Pürçek’in “Kariyer Yolunda Algı Yönetimi” konulu konferansına geçildi. Algının tanımıyla sözlerine başlayan Pürçek, algının psikoloji ve bilişsel bilimlerde duyusal bilginin alınması, yorumlanması, seçilmesi ve düzenlenmesi anlamına geldiğini söyledi. Pürçek, “Algı, bizi biz yapan bir şey. Bir şeyi tercih ederken bir tarafı tutarken bir derneğe, girişimcilik topluluğuna ya da bir yere üye olurken bir üniversitenin bir bölümü seçerken, bluzumuzun rengini seçerken, her şekilde algılarımız devrede. Algılarımızın süzgecinden geçerek, seçimlerimizi yapıyoruz. Anlama yeteneği akıl erdirme ve anlayış” ifadelerini kullandı.

Algı yönetiminin özellikle Birinci ve İkinci Irak Savaşında iletişim yönetimine verilen isin olduğunu ifade eden Pürçek, iletişim yönetiminin algı yönetimi olarak değiştirildiğini söyledi. Fırsatların her zaman insanın karşısına çıkmadığını dile getiren Pürçek, tecrübelerinden hareketle kariyer planlamasında algı yönetiminin önemine değinerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Konferans soru cevabın ardından GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar’ın Eğitim Uzmanı Dr. Kadriye Işıklar Pürçek’e katılım belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

13 Ekim 2022, Perşembe 309 kez görüntülendi