Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık programı mezunları dünya yemek sektörünün en prestijli listelerinden biri olan Michelin yıldızı sıralamasında ödüllere layık görüldü.

“Mutfak Sanatlarının Oskar’ı” olarak bilinen Michelin Yıldız töreninde AKÜ Afyon MYO Aşçılık mezunlarından Murat Deniz Temel, şef ve işletmeciliğini yaptığı Alaf Restorant, Bib Gourmand” (düşük fiyatlarla yemek hizmeti sunan ama yüksek lezzet düzeyine sahip restoranlar)  kategorisinde ödüllendirilen 10 restorandan biri olmaya hak kazandı. Michelin Genç Şef Ödülünü AKÜ Afyon MYO Aşçılık mezunlarından Mevlüt Özkaya alırken şefliğini yaptığı Mürver Restoran ise Michelin rehberinde tavsiye edilen restoranlardan oldu. Ayrıca AKÜ Afyon MYO Aşçılık mezunlarından Kemal Can Yurttaş’ın şefliğini yaptığı Aila Restoran da Michelin rehberinde tavsiye edilen diğer bir restoran oldu.

Michelin Yıldızı Hakkında

Dünya yemek sektörünün en prestijli listelerinden biri olan Michelin yıldızı, uzman bir jüri tarafından en iyi restoranları belirlemek için kullanılan kıstasların en ünlüsüdür. En saygın restoran ve şeflerin sahip olabildiği Michelin yıldızı, 100 yıldan uzun bir süredir Avrupa’daki ve dünyadaki en başarılı yemek servislerini ölçümlemek için kullanılıyor. Michelin yıldızına sahip olmak, yemek sektöründeki en büyük başarılardan biri olarak kabul ediliyor ve dünyanın dört bir yanında prestij anlamına geliyor.

14 Ekim 2022, Cuma 443 kez görüntülendi