Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İspanya’da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası 130 kg finalinde rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olan Spor Bilimleri Fakültesi (SBF) Öğrencisi, Milli Güreşçi Fatih Bozkurt’u tebrik etti.

Karakaş, AKÜ Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde finalde karşılaştığı Ukraynalı rakibini 9-1 gibi net bir skorla yenerek AKÜ’ye Dünya Şampiyonluğunu kazandıran SBF Öğrencisi Bozkurt’a çiçek ve hediye takdim etti. Karakaş burada yaptığı konuşmada Bozkurt’un final müsabakasını televizyondan izlediklerini belirterek, “İlk defa bir öğrencimiz olimpik bir branşta dünya şampiyonu oldu. Kendisini ve yine eski adıyla Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olan Antrenörü Nurullah Çelikörs’ü böyle bir gururu bize yaşattığı için tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bozkurt’un fakültesinde de sevinç hakimdi

Milli Güreşçi Fatih Bozkurt’un dünya şampiyonluğu nedeniyle fakültesinde de bir tören düzenlendi. SBF Dekanı Prof. Dr. Yücel Ocak, törende yaptığı konuşmada, “Yoğun bir kamp dönemi geçiren Fatih’in derslerinde destek olan tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. Fatih’in almış olduğu derecenin anlamı çok büyük. Dünya Güreş Federasyonu (FILA) tarafından ‘Asrın Güreşçisi’ unvanına layık görülen Hamza Yerlikaya veya 5 kez Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp gibi minderde her zaman favori olan isimlerle çalışarak Dünya Şampiyonu olan Fatih Bozkurt’u tebrik ediyoruz” dedi.

25 Ekim 2022, Salı 359 kez görüntülendi