Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) ile Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından “Sıfırdan Bire: Üniversite Sıralarında Kariyerini İnşa Etmek” başlıklı konferans düzenlendi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Kuveyt Türk İnsan Kaynakları İş Ortağı Muhammet Ali Erdoğan konuşmacı olarak katıldı. Konferansın açış konuşmasını yapan Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğunun 600’ü geçen üye sayısı ile AKÜ’nün en büyük ve en gözde topluluğu haline geldiğini ifade etti. Selman, “Topluluğumuzun amacı üniversite öğrencisi arkadaşlarımıza kariyer planlamalarına ışık tutmak, gerek girişimcilik, gerekse kariyer alanındaki hayallerine ulaşabilmeleri için gerekli mesleki tecrübeyi sağlamaktır. Amacımıza uygun hizmet edebilmek için ATSO, İŞKUR, KOSGEB gibi kurumların temsilciliklerinin alınması, hedefimizdeki ciddiyetimizi ortaya koymaktadır. Ayrıca üniversitemizde bir ilke imza atan topluluğumuz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin öğrenci temsilciliğini alarak gücüne güç kattı. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz” diye konuştu.

“Aktif öğrenciler daha kolay insan ilişkileri oluşturuyor”

Kuveyt Türk İnsan Kaynakları İş Ortağı Muhammet Ali Erdoğan “Sıfırdan Bire: Üniversite Sıralarında Kariyerini İnşa Etmek” başlıklı konferansında üniversite kulüp ve topluluklara üye olmanın önemine değindi. Kulüp ve topluluklara katılan öğrencilerin sosyal yönünü güçlendirdiğini, farklı iş alanlarından insanlarla tanıştığını söyleyen Erdoğan, “Bu anlamda eğer ki kulüplerde aktif olarak görev aldığınız takdirde bunlar sizin gerek iletişim becerilerinize, gerek kurmuş olduğunuz network gerekse de gelecekteki iş hayatınızda katkı yapacaktır. Ondan dolayı bunu çok önemsiyoruz; arkadaşlarımızı üniversiteye sadece ders öğrenmeye değil, iletişim ve iletişim becerilerini geliştirmelerini istiyoruz” dedi.

“Yabancı dil öğrenin, bol bol kitap okuyun”

4 yıllık üniversite hayatının çok hızlı geçtiğini belirten Erdoğan, bu süre içerisinde yapılması gerekenleri anlatarak öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Alanında uzmanlaşmış ve size vizyon katabilecek kişilerin canlı yayın konferans veya eğitimlerine katılmanız, ufkunuzu açacaktır. Dört yıllık bir zaman dilimi aslına bakarsak üniversite zamanı, çok hızlı geçen bir zaman dilimi. Ondan dolayı bu zamanı iyi değerlendirerek, en az bir yabancı dilde kendiniz geliştirebilirsiniz. Bol bol kitap okuyarak, entelektüel sermayenizi geliştirerek, farklı alanlardan bilgiler edinmek ve bunu yapacağınız işlerde farklı disiplinleri bir araya getirerek, bambaşka zihinler açabilirsiniz. Şu anda kurumlar için veri oldukça kıymetli. Yani veriyi her yerde kullanıyoruz. Olmazsa olmaz kısımlardan bir tanesi veri. Bu anlamda biraz buradaki odağınızı arttırarak programları öğrenerek teknik becerilerinizi güçlendirebilirsiniz.”

Konferans, Erdoğan’ın “Kuveyt Türk Bankada Kampüs” programını anlatmasının ardından soru cevap ile sona erdi.

26 Ekim 2022, Çarşamba 212 kez görüntülendi