Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 29 Ekim 1923’ün büyük kurtuluş destanının zafer ile son bularak Cumhuriyet ile taçlandırıldığı bir bayram günü olduğunu belirtti.

Karakaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında milli egemenlik çatısı altında; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyetin, milletin kendi egemenliğini kullandığı devlet yapısı olduğunu kaydetti.

Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan, gurur verici atılımların ve başarıların sağlanması ve her türlü zorlu engelin aşılması mücadelesinde bizlere güç veren bir değerdir. Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor; aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

28 Ekim 2022, Cuma 288 kez görüntülendi