Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, TEKNOFEST Türkiye 4.sü olan BioYDG Takım Danışmanı Öğr. Gör. Tamer Aslan ve takım üyeleri Yağmur Saide Kömürcü ile Dilek Sağlam AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.

BioYDG Takımı Danışmanı Öğr. Gör. Tamer Aslan ve takım üyeleri TEKNOFEST 2023’te isim değişikliğine giderek 2S² ismi ile yarışacaklarını açıkladı. Aslan, TEKNOFEST 2023’te yeni projelerle ve daha iddialı yer alacaklarını belirterek, çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Öğrenci Kulüp ve Topluluklarının akademik danışmanları başta olmak üzere emek veren tüm öğrencileri tebrik etti. Karakaş, “Takımlarımıza her türlü maddi ve manevi destek veren tüm kamu ve özel destekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

BioYDG takımı hakkında

2022 yılında Öğr Gör. Tamer Aslan danışmanlığında Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan, tamamı Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencilerinden oluşan BioYDG takımı 2022 yılında ilk defa TEKNOFEST finallerine katılarak TEKNOFEST finallerini alanında Türkiye 4. olarak tamamladı. Sağlıklı suya erişimin herkesin hakkı olduğunu savunan takım üyeleri bu amaçla yola çıkarak geliştirdiği içme sularına yönelik proje ile Türkiye 4.sü oldu.  BioYDG takımı İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Sosyal inovasyon kategorisinde yarışarak, rapor aşamasını Türkiye beşincisi olarak geçti. 30 bin 240 proje arasından ilk 170’e girip Rize’de yarışmaya hak kazandı. Rize’de başarılı bir yarışma geçiren takım üyeleri Rize Valisi ve İscehisar eski Kaymakamı Kemal Teber’den de tam not aldı. Rize’de yarışan 170 takım arasından da ilk 10’a girerek Samsun’daki büyük finalde AKÜ’yü temsil etmeye hak kazandı.  BioYDG takımı, Samsun’daki finallerin ardından TEKNOFEST yarışlarını Türkiye 4. olarak tamamladı.

04 Kasım 2022, Cuma 344 kez görüntülendi