Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Erkebulan Onalbekuly Sapiyev, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.  Sapiyev ziyaret sonrasında Kazak öğrencilerle de bir araya geldi.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Müsteşar Nuriddin Amankul ve Diplomat Almas Yeshankulov, Türkçe Öğretimi Uygulama Araştırma Merkezinde (TÖMER) görevli Dr. Öğr. Üyesi Burak Olur ve Öğretim Elemanı Kubilay Özcan’ın da yer aldığı makam ziyaretinde; iş birliği anlaşmaları, ortak projeler ve öğrenci hareketlilikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin ardından Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Erkebulan Onalbekuly Sapiyev, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Akın, Erdal Akar konferans salonunda AKÜ’de eğitim gören Kazak öğrencilerle buluştu.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Akın, Büyükelçi Sapiyev’e teşekkür ederek, ‘bir olalım var olalım’ düsturu anlayışına sahip olduklarını söyledi. Akın, “Kazak kardeşlerimizin de burada olmasından çok mutluyuz. Türk Devletleri Teşkilatının kurulduğu gün 12 Kasım 2021 böyle bir etkinliğin olması da ayrıca anlamlı” diye konuştu.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Erkebulan Onalbekuly Sapiyev ise Kazakistan ve Türkiye arasında bağları ve dayanışmayı öğrencilerin güçlendirdiğini ifade etti. Konuşmasında Kazak öğrencilere hitap eden Sapiyev, “Kardeş iki ülkeyi yakınlaştıran, bizim aramızda da böyle dayanışmayı güçlendiren sizler olacaksınız. Sizler için büyük bir ümit içerisindeyiz. Allah nasip ederse sizler buradan güzel bir eğitim alıp ülkemiz için çalışacaksınız. Biz hep beraber başaracağız. Ülkemizi kalkındıracağız. Türkiye ile ve diğer Türk dil birliği olan halklar ve diğer ülkeler ile dayanışmamızı güçlendireceğiz diye düşünüyoruz” dedi.

07 Kasım 2022, Pazartesi 228 kez görüntülendi