Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; fikir, siyaset ve askeri dehası ile adını dünya tarihine yazdırmış, kahraman Türk milleti ile birlikte yeni bir devlet kurarak bu yolda dost-düşman tüm milletlerin takdirini kazanmış büyük bir asker ve devlet adamı olduğunu belirtti.

Karakaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Mustafa Kemal Atatürk, bu yolda dost düşman tüm milletlerin takdirini kazanmış büyük bir asker ve devlet adamıdır. Askeri yeteneklerinin yanında devlet adamlığı vasfı ve evrensel boyuttaki düşünceleri ile Cumhuriyetimizin banisi, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıllık hayatının tamamını milletine ve ideallerine adamış, şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biridir.  Gazi Mustafa Kemal, saygın bir lider ve komutan olarak, ecdat yadigarı vatan topraklarının savunulmasında, milletimizin istiklale kavuşma mücadelesinde önderlik yapmış, bu topraklar üzerinde yaşayan tüm renkleri kaynaştırarak Cumhuriyeti inşa etmesini bilmiş, Türkiye’nin bağımsızlığı ülküsünü benimsemiş, sadece ülkemizin değil tüm dünyanın kabul ettiği dahi bir devlet adamıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 84. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete irtihal eden; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla yad ediyorum.”

09 Kasım 2022, Çarşamba 186 kez görüntülendi