Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği “Şehit Ferhat Koç İçten Yanmalı Motorlar Laboratuvarı” açılış töreni gerçekleştirildi. Laboratuvara AKÜ Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği 2009 mezunu 15 Temmuz Şehidi Ferhat Koç’un ismi verildi.

Törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rıdvan Ünal ve Dr. Öğretim Üyesi Yelda Akçin Ergün, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Mutlu, Şehit Ferhat Koç’un Annesi Nejla Koç, Babası Mustafa Koç ile öğretim elemanları katıldı.

“Şehidimizin adı ve kişiliği yaşayacak”

Duygusal anların yaşandığı törende ilk konuşmayı yapan AKÜ Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, Şehit Ferhat Koç’un Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü Otomotiv Anabilim dalından mezun olduğunu söyledi. Eğitimciler olarak tüm öğrencilere eşit olduklarını ifade eden Bayrakçeken, “Bazı öğrenciler efendilikleri saygılı olmaları, bilgi ve becerileri, başarıları ile öne çıkmaktadır. Şehidimiz, evladımız Ferhat Koç da bu öğrencilerden bir tanesiydi. Mezun olan meslektaşlarımızın Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Sanayisi gibi ülkemizin güzide kuruluşlarında görev yapmaları bizleri ayrıca gururlandırmakta halen öğrenci olanlara da yol göstermektedir. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ile aramızdan ayrılan Şehit Ferhat Koç makamların en yücesi olan şehitlik mertebesine ulaşmış olup otomotiv laboratuvarında adı ve kişiliği ile bu vatan için yaptıkları yaşayacak; bu laboratuvarı kullanan tüm öğrencilerimize önder olacak ve hepimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır” diye konuştu.

Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Mutlu ise Şehit Ferhat Koç ile olan anısını anlatarak, “Şehidimiz yumuşak huylu, ağırbaşlı, derste gayretli, sıcak kanlı, güler yüzlü ve çok sevecen bir öğrencimizdi” dedi.

“Şehidimiz başarılı bir öğrencimizdi”

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol konuşmasında Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete irtihalinin sene-i devriyesinde bu anlamlı gün ve törenle bir arada olduklarını dile getirdi. Erol, “Laboratuvarın açılışının bugüne denk gelmesi ayrı bir gurur vesilesi. Ben başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidimizin babasının süreci başlatması ve akabindeki Senato Kararı ile laboratuvara şehidimizin adını verdik. Teknik Eğitim Fakültesi mezunumuz daha sonra kendisi Hitit Üniversitesinde Makine Mühendisliği Bölümünü tamamlayarak mühendislik diplomasını da almış başarılı bir öğrencimiz” ifadelerini kullandı.

Şehit Annesi Nejla Koç ve Babası Mustafa Koç ise Şehit Ferhat Koç’un mezun olduğu fakültedeki laboratuvara isminin verilmesinden dolayı onur ve gurur duyduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol’un Şehit Ferhat Koç’un transkriptini Babası Mustafa Koç’a takdim etmesi ve laboratuvarlarının gezilmesinin ardından tören sona erdi.

Tören sonrası AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol ile birlikte Şehit Ferhat Koç’un Annesi Nejla Koç ve Babası Mustafa Koç, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.

Şehit Ferhat Koç kimdir?

20 Eylül 1987 tarihinde Ankara’da doğdu. İlkokul birinci sınıfı Altındağ Cumhuriyet İlkokulunda okudu. Sincan Fatih Ahmet Andiçen İlköğretim Okulunu bitirdi. Lise öğrenimini Sincan Fatih İbn-i Sina Lisesinde tamamladı. 2005 yılında başladığı Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği bölümünden 2009 yılında mezun oldu. Üniversitenin ardından MAN Türkiye A.Ş’de stajına devam etti. 2009 yılının Aralık ayında başladığı Amasya Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezinden 2010 yılının Temmuz ayında mezun oldu. Havacılık Daire Başkanlığı bünyesinde Türkiye’nin pek çok yerinde görev yaptı. 15 Temmuz 2016 tarihinde 31 Temmuz 2016 yılında dünya evine girmeyi planladığı nişanlısı ile birlikte gideceği gelinlik provası randevusunu iptal ederek tuttuğu nöbet esnasında hain darbecilerin saldırısı sonucu 16 Temmuz 2016 tarihinde şehit oldu.

10 Kasım 2022, Perşembe 312 kez görüntülendi