Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin  84. yılında Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) tören ile anıldı.

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü tören alanında gerçekleştirilen anma töreni, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Yalçın’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saat 09.05’te yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ile enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter İhsan Ceran, AKÜ öğretim elemanları ve idari personel katıldı.

Tören alanında gerçekleştirilen anma programının ardından Devlet Konservatuvarı Sahneli Derslikte Sanat Yönetmenliğini Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur’un yaptığı “10 Kasım Atatürk’ü Anma Özel Konseri” gerçekleştirildi.

Anma etkinlikleri kapsamında; Afyon Lisesi Konferans Salonunda Saat 14.00’te “Büyük Taarruz’un 100. Yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk” konulu konferans ve Devlet Konservatuvarı Sahneli Derslikte saat 15.00’te “10 Kasım Atatürk’ü Anma Dinletisi” gerçekleştirildi.

10 Kasım 2022, Perşembe 239 kez görüntülendi