Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Güney Afrika’da Üniversite Yaşamı ve Madencilik” konulu konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Maden Mühendisliği Maden İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Sedat Büyüksağiş ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Güney Afrika Pretoria Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğr. Gör. Dr. Sezer Uludağ’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın açış konuşmasını Maden Mühendisliği Maden İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Sedat Büyüksağiş yaptı. Büyüksağiş, Maden Mühendisliği Bölümü olarak pandemi öncesinde mesleki gelişimin daha da artması için mesleki seminerler düzenlediklerini ifade etti.

Güney Afrika Pretoria Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Sezer Uludağ, “Güney Afrika’da Üniversite Yaşamı ve Madencilik” konulu sunumunda Pretoria Üniversitesinin teknolojik imkanları ve maden mühendisliği bölümünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Güney Afrika’daki bulunan madenlere ve işletmelere değinen Uludağ, çalışma şartları ve öğrenci yaşamına dair de açıklamalarda bulundu.

15 Kasım 2022, Salı 288 kez görüntülendi