Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Otomotiv Mühendisliği Bölümü, Vestel Firması ve Otomotiv Mühendisleri Derneği tarafından “Elektrik Araç Şarj Sistemleri” konulu seminer gerçekleştirildi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda düzenlenen seminere Vestel Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yıldıray Başkurt ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından seminerin açış konuşmasını Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Başkanı ve Otomotiv Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken yaptı. Elektrikli ve hibrit araçlar konusunda Otomotiv Mühendisliği Bölümü olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bayrakçeken,“Vestel firması elektronik alanında ülkemizin önce gelen firmalarından olup, yerli ve milli aracımız TOGG için, hem araç elektroniği hem de şarj istasyonları konusunda çalışmalar yapmaktadır. Hibrit ve elektrik araçlar konusunda eğitim-öğretim tarafında henüz yeterli yapının oluşmadığını, hızlı bir değişim ve gelişim gösteren elektrikli ve hibrit araçlar konusunda Otomotiv Mühendisliği Bölümü olarak hem alt yapı hem de müfredat olarak hızlı bir değişim başlattık” diye konuştu.

“TOGG sarj istasyonu sayısı 1000’e çıkacak”

Açış konuşmasının ardından Vestel Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yıldıray Başkurt’un sunumuna geçildi. Başkurt, TOGG aracının elektrik-elektronik aksamları konusunda yoğun gayretleri olduğunu belirterek, Vestel olarak çalışma alanlarını genişlettiklerini ve diğer araç markaları ile de taşıt elektroniği konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sunumunda elektrik araçların kısa tarihçesinden bahseden Başkurt, “1900 yıllarında başında taşıt sektöründe elektrikli araçların önemli bir yer aldığını fakat sonradan fosil yakıtların yoğun kullanımı sonucunda gerilediğini, 1970’li yıllardan itibaren ise özellikle TESLA firmasının öncülüğünde elektrikli araçlar yeniden yer bulmaya başlamıştır” dedi. Başkurt, yerli ve milli araç TOGG için 600 adet şarj istasyonun kurulduğunu ve yakında bunun 1000 adede ulaşacağını ifade etti. Ayrıca Başkurt, elektrikli araç şarj istasyonları, çeşitleri, yapıları, özellikleri yanı sıra mevcut elektrik alt yapısının yeterliliği konusunda bilgiler verdi.

Elektronik ortamda yapılan anket sonrasında en yüksek puanı alan 3 öğrenciye Tesla’yı anlatan kitap hediye edilmesinin ardından, seminer sonrası Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

09 Aralık 2022, Cuma 218 kez görüntülendi