Üniversiteler Futbol 1. Lig Müsabakaları, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Tesislerinde gerçekleştirildi.

8 takımın katıldığı turnuvada; penaltı atışları sonucunda Manisa Celal Bayar Üniversitesini yenen Selçuk Üniversitesi birinci oldu.

Düzenlenen kupa töreninde konuşma yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ocak, sporcuların insan üstü mücadele göstererek, centilmence oynadığını söyledi. Ocak, “Böyle bir organizasyonu yapmaktan keyif ve mutluluk duyuyoruz. Üniversite Yönetimimizin spora yatırımı hepinizin takdirini kazandı. Rektör Hocamıza teşekkür ediyorum. Üniversiteler Futbol 1. Lig Müsabakaları 8 takımla gerçekleşti. Müsabakalar sonrası bugün final grupları vardı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 3. oldu. Finale çıkan 2 takım ve diğer gruplardan birinci çıkan takımlarla beraber Süper Lige terfi müsabakalarına gitmeye hak kazandı. Bugünde birinci ve ikinciyi belirlemek için müsabaka yaptık. Penaltı atışları sonucunda Selçuk Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesini yenerek birinci oldu” dedi.

Turnuvada birinci olan Selçuk Üniversitesi ve ikinci olan Manisa Celal Bayar Üniversitesine madalya ve kupaları AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından verildi.

09 Aralık 2022, Cuma 287 kez görüntülendi