AKÜ Genç Ofis ile Öğrenci Kulüp ve Topluluk Başkanları tarafından Atatürk Kongre Merkezinde kaynaşma etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Gürbüz Bıdık, AKÜ Genç Ofis ile Öğrenci Kulüp ve Topluluk Başkanları katıldı.

Etkinliğe ilişkin görüşlerini belirten Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk “Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Kulüp ve Topluluklarımıza her açıdan destek olmak istiyoruz. Sizlerle ortak faaliyetlerde buluşarak, Bakanlığımızın formatlarına uygun olan, getireceğiniz projelerde sizleri desteklemek istiyoruz. Bakanlığımızın adı ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı’, sizlerin Bakanlığı” dedi .

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Gürbüz Bıdık ise “Daha fazla faaliyet ve etkinlikler yaparak daha fazla öğrencimize daha iyi katkıları sağlamak için buradayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da daha çok bir arada olacağız” diye konuştu.

“İnancınız, idealleriniz veya ülkeniz uğruna bir şeyler yapabiliyorsanız yaşınız 90’da olsa, gençsiniz

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise konuşmasında öğrencilik anılarından bahsederek şunları söyledi:

“Bu ortak faaliyetten dolayı üniversitemiz kulüp ve topluluk başkanlarına, AKÜ Genç Ofis’te faaliyet gösteren gençlerimize ve Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Sizlerin yaşında iken bizler de bu tür gençlik buluşmalarına katılırdık. O yıllarda böyle bir muhabbet meclisinde duyduğum ve hiç unutamadığı bir genç tanımı vardı. Bu tanımda ‘genç, inancı ve idealleri uğruna fedakarlık yapabilendir’ deniyordu. Bu tanımlamayı hiç unutamıyorum. 90 küsur yaşlarında İstanbul kuşatmasına katılan Ebû Eyyûb El-Ensari Hazretleri o yaşında sefere çıkıyorsa genç idi. İnancınız ve idealleriniz uğruna, ülkeniz uğruna bir şeyler yapabiliyorsanız yaşınız 90’da olsa, 100’de olsa gençsiniz. Ancak idealleriniz uğruna bir şey yapamıyorsanız yaşınız 18 de olsa ihtiyarsınız. İnsan bir şeyler üretebildiği sürece gençtir.”

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ikramları ve müzik dinletisi ile devam eden program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

13 Aralık 2022, Salı 241 kez görüntülendi