Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında Turizm Fakültesi tarafından mezun buluşmaları etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Turizm Fakültesi mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Gökan Ali Baykın “Konaklama İşletmelerinde Maliyet Kontrolü” konusunu anlattı.

Turizm Fakültesi Reha Kora Konferans Salonunda gerçekleştirilen mezun buluşmaları etkinliğine; Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Avan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Enflasyon üstü durum oluşuyor”

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Gökan Ali Baykın “Konaklama İşletmelerinde Maliyet Kontrolü” başlıklı sunumunda turizm sektörünün yaşanıldıkça öğrenildiğini söyledi. Baykın, “Okuldan mezun olduktan sonra meslek öğreniliyor. İşin mutfağından başlamalısınız.  Maliyet muhasebesine depoculuktan başladım. O depolarda turizmin hamallığını yaptım; iyi ki de yapmışım. İşletmeciliğin bir kuralı vardır; neyin nerede olduğunu bileceksiniz. Bir işe hakim olmak istiyorsanız, neyin nerede olduğunu bilmek zorundasınız. Herkes danışmanlık hizmeti almak istiyor. Enflasyonun yüksek olduğu dönemden geçiyoruz. Kimse kendi maliyetini göremiyor. Bunları göremedikleri için ya telaşa kapılıyorlar ya da en kolay yola kaçıp başka işletmeyi arıyorlar. Böyle olunca da 100 TL’lik ürün 300 TL’ye satılıyor. Enflasyon üstü durum oluşuyor” dedi.

Baykın sunumunda Cost hesaplamaları, konaklama işletmelerinde maliyet kontrolü konularını ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Etkinlik soru cevabın ardından sona erdi.

15 Aralık 2022, Perşembe 359 kez görüntülendi